/ DIY Κατασκευές / Δημιουργήστε High Gloss επιφάνειες με το Resolcoat 4000

Δημιουργήστε High Gloss επιφάνειες με το Resolcoat 4000

Alfakem 30 Αυγούστου 2016 - 12:26 για DIY Κατασκευές, Ρητίνες

Εάν θέλετε να μεταμορφώσετε μία επιφάνεια χαρίζοντάς της εξαιρετικά γυαλιστερό φινίρισμα αλλά και υψηλή UV προστασία, τότε το τελικο αποτέλεσμα με το εποξικό σύστημα Resolcoat 4000 θα είναι καλύτερο ακόμα και από υγρό γυαλί!

To RESOLCOAT 4000 UV High Gloss είναι ένα μοναδικό σύστημα εποξικής επίστρωσης που προσφέρει υψηλή στιλπνότητα & γυαλιστερό φινίρισμα (σαν να έχουμε εφαρμόσει πολλές στρώσεις γυαλιστερό βερνίκι) με υψηλά μηχανικά χαρακτηριστικά & UV προστασία στο τελικό αντικείμενο. Χρησιμοποιείται σε όλους τους τύπους επιφανειών για εσωτερική + εξωτερική χρήση όπως ιστιοσανίδες, έργα τέχνης, έπιπλα εξωτερικού χώρου, αντικείμενα carbon  κλπ. Το προϊόν είναι σαν υγρό γυαλί, και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, όπως θα δείτε σε εφαρμογές στο video που ακολουθεί

Προετοιμασία Επιφάνειας: Προτού ξεκινήσετε πρέπει να καθαρίστε καλά την επιφάνεια πάνω στην οποία θα εφαρμοστέι το Resolcoat 4000, ώστε να μην εχει σκόνες ή λιπαρές ουσίες. Επίσης αν η επιφάνεια έχει κάποια επίστρωση από άλλες παλαιότερες ρητίνες ή σαθρά χρώματα, αυτά πρέπει να τριφτούν με ένα γυαλόχαρτο και να αφαιρέσετε τις σκόνες. Σε πορώδη υλικά όπως ξύλο, πέτρα, μπετόν κτλ συνίσταται αρχικά η εφαρμογή του ασταριού Resolcoat 1010 πριν από το Resolcoat 4000 ώστε να μην υπάρχουν αργότερα προβλήματα με την υγρασια που υπάρχει μέσα σε αυτά τα υλικά

 

Εφαρμογή: Η εφαρμογή του προϊόντος είναι αρκετά εύκολη. Το πιο σημαντικό βήμα στην όλη διαδικασία είναι να κάνετε σωστά την ανάμιξη των 2 συστατικών του Resolcoat 4000, καθώς είναι ένα προϊόν 2 συστατικών με βάση και καταλύτη. Αναλογία βάση: καταλύτης (100:38) κατά βάρος, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ζυγίσετε με ακρίβεια τα 2 συστατικά πριν τα ενώσετε και τα ανακατέψετε. Για την σωστή ζύγιση δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από μία ηλεκτρονική ζυγαριά κουζίνας, που υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξετε την αναλογία, αυτό θα οδηγήσει σε χαμηλότερες μηχανικές ιδιότητες. 

Αφού πρώτα λοιπόν ζυζίσουμε σε ξεχωριστά ποτηράκια πχ 100gr από τη βάση και 38gr από τον καταλύτη, μετά ενώνουμε τα 2 υγρά και τα ανακατεύουμε με αργές κινήσεις ώστε να μην δημιουργηθούν φυσαλίδες, κάτι που το προσέχουμε σε όλα τα υλικά που αναδεύουμε. Το μίγμα θα πρέπει να αναδεύεται καλά για να εξασφαλιστεί η πλήρης ομοιογένεια. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα εποξικά συστήματα τείνουν να ζεσταίνονται πολύ γρηγορότερα σε στενό δοχείο παρά σε μία λεπτή στρώση. Επομένως, είναι αναγκαίο να αναμειγνύεται μόνο την ποσότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός του δεδομένου ζωής. Κρατώντας το μίγμα σε επίπεδα ανοικτά δοχεία μειώνει τους κινδύνους εξώθερμης αντίδρασης.

Η εφαρμογή μπορεί να γίνει με ρολό/ πινέλο/ σπάτουλα.  Αρκεί μόνο 1 στρώση. Ρίξτε μία ποσότητα του Resolcoat 4000 πάνω στην επιφάνεια και με την πλαστική σπάτουλα απλώστε το υλικό σε όλη την επιφάνεια. Η ειδική σύσταση του Resolcoat 4000 δημιουργεί στις άκρες των αντικειμένων ένα ωραίο εφέ σαν να τις έχουμε στρογγυλέψει (surface tension) !

Αν επιθυμείτε να εφαρμόσετε 2η στρώση πρέπει να τριφτεί η 1η στρώση ώστε να φύγει η γυαλάδα της και να απομακρύνετε σκόνες/λίπη ώστε να υπαρχει καλή πρόσφυση μεταξύ των 2 επιφανειών, εκτός αν η 2η στρώση εφαρμοστεί εντός του χρόνου στεγνώματος της 1ης στρώσης.

  • Χρόνος δουλέματος του μίγματος Resolcoat 4000:  26 λεπτά (pot life)
  • Gel time σε στρώση πάχους 2mm σε θερμοκρασία 23°C: 2h30min
  • Κατανάλωση περίπου 345g/m2

Συνιστάται να έχουμε συνθήκες θερμοκρασίας μεταξύ 18-25 ° C, προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάμιξη και η εφαρμογή. Μια χαμηλότερη θερμοκρασία θα αυξήσει το ιξώδες του μίγματος, καθώς το δοχείο ζωής του. Αντιθέτως, μία υψηλότερη θερμοκρασία θα μειώσει το ιξώδες και τη διάρκεια ζωής στο δοχείο του μίγματος.

0 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟΥ

Στείλτε μας ένα μήνυμα εδώ