/ DIY Κατασκευές / Φουσκωτό σκάφος: καθαριστικό, κέρωμα και προστασία Boat Buddy

Φουσκωτό σκάφος: καθαριστικό, κέρωμα και προστασία Boat Buddy

Alfakem 14 Μαΐου 2015 - 13:14 για DIY Κατασκευές, Ναυτιλιακά χρώματα

Θέλω να καθαρίσω το φουσκωτό μου σκάφος και να του κάνω μία περιποίηση-προστασία, τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιήσω?

H σειρά προϊόντων Boat Buddy (made in Ireland) θα μας βοηθήσει ώστε να το πετύχουμε αυτό πολύ εύκολα. Αρχικά θα χρησιμοποιήσουμε το προϊόν Boat Buddy RIB Cleaner για να καθαρίσουμε το φουσκωτό σκάφος και στη συνέχεια το προϊόν Boat Buddy Protector ώστε περιποιηθούμε τα μπαλόνια του σκάφους θρέφοντάς τα αλλά για το κέρωμα της πολυεστερικής γάστρας για προστασία.

BOAT BUDDY RIB Cleaner Καθαριστικό Φουσκωτών: εξαιρετικά συμπυκνωμένο, μη καυστικό, marine rib cleanerβιοδιασπώμενο καθαριστικό που περιέχει ισχυρά απορρυπαντικά συστατικά ώστε να διαλύει & να αφαιρεί λεκέδες από (Hypalon και PVC) φουσκωτά σκάφη με απαλό & αποτελεσματικό τρόπο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε PVC σημαδούρες, καθίσματα βινυλίου και PVC καλύμματα. Αφαιρεί αιθάλη, λίπη, λάδια, φύκια, μαύρες γραμμές, γενική βρωμιά και λεκέδες

  •      Υψηλή συγκέντρωση – Χρησιμοποιήστε μεταξύ 5 και 50 μέρη νερού σε ένα μέρος του προϊόντος, ανάλογα με τη σοβαρότητα του λεκέ προς αφαίρεση.
  •      Για λεκέδες σκουριάς πάνω στο φουσκωτό χρησιμοποιήστε το Boat Buddy Marine Surface Cleaner πριν από τη χρήση του RIB Cleaner.
  •      Βιοαποικοδομήσιμο και υδροδιαλυτό

Διαδικασία

  1. Βάλτε 1/3 του φλιτζανιού Boat Buddy RIB Cleaner μέσα σε ένα κουβά μεBB RIB Cleaner 2 5 λίτρα νερό. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να απλώσετε το Boat Buddy RIB Cleaner πάνω στα μπαλόνια του φουσκωτού. Αφήστε το προϊόν να δράσει για μερικά λεπτά, αν είναι απαραίτητο τρίψτε ελαφρά με μία μαλακή νάιλον βούρτσα. Ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό .
  2. Σε ζεστό καιρό, ξεκινηστε καθαρίζοντας μικρές επιφάνειες κάθε φορά και μετά ξεπλένετε την κάθε περιοχή ώστε να αποφύγετε το καθαριστικό να στεγνώσει πάνω στην επιφανεια. Το  BoBB RIB Cleaner 3at Buddy RIB Cleaner περιέχει υγρό σφραγιστικό το οποίο βοηθάει να σφραγίσει η επιφάνεια και λειτουργεί σαν ασπίδα απέναντι σε λεκέδες.
  3. Προσοχή: Κάποια φουσκωτά σκάφη μπορεί να έχουν ύφασμα κατώτερης ποιότητας Hypalon ή PVC. Τα υφάσματα PVC έχουν διάρκεια ζωής περίπου 5 χρόνια και τα hypalon 10 χρόνια +.BB RIB Cleaner 1 Ωστόσο, υφάσματα σε σκάφη καλής ποιότητας, μπορεί να διαρκέσουν 25 χρόνια +. Έχει παρατηρηθεί σε κάποιες περιπτώσεις ότι η εξωτερική επιφάνεια των μπαλονιών μπορεί να μαλακώσει με την πάροδο του χρόνου και στην πραγματικότητα απορροφά την βρωμιά και γίνεται ανάμειξή με το μαλακό ύφασμα καθιστώντας αδύνατο να καθαρίστει ακόμα και από το RIB Cleaner. Aυτό συμβαίνει συνήθως όταν υπάρχει τριβή στα μπαλόνια, όπως στα σημεία όπου κάθονται άνθρωποι ή όταν τα μπαλόνια αφήνονται εκτεθειμένα στον ήλιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

 

BOAT BUDDY Marine Surface Protector Υψηλής ποιότητας κερί σκάφους για τα μπαλόνια & τη marine surface protectorγάστρα: είναι ένα ισχυρό κερί αδιαβροχοποίησης  με βάση διαλύτες, το οποίο αντικαθιστά τα απλά κεριά φινιρίσματος. Προσδίδει όλες τις θετικές ιδιότητες του κερώματος απαλλάσσοντας τον χρήστη από τα μειονεκτήματα την παραδοσιακής διαδικασίας κερώματος όπως το σωματικά επίπονο γυάλισμα για να επιτευχθεί μια λάμψη υψηλής στιλπνότητας

  •      Περιέχει υψηλής ποιότητας UV συστατικά, προστατεύοντας την επιφάνεια από ζημιές προερχόμενες από δυνατά χημικά και από τις καιρικές συνθήκες ενώ ταυτοχρόνως περιέχει και  «Montan wax» για πρόσθετη μακροπρόθεσμη προστασία
  •      Σχεδιασμένο για να “αλλοιώνεται” κατά τη διάρκεια μιας μακράς χρονικής περιόδου στην ατμόσφαιρα αποτρέποντας έτσι συσσώρευση στην επιφάνεια η οποία, σε αντίθεση με άλλα τέτοια κεριά, που τελικά ξεφλουδίζουν και σπάνε οδηγεί συχνά σε αναγκαστικό βάψιμο όλου του σκάφους.
  •      Βιοδιασπώμενο

Σφραγίζει και προστατεύει την επιφάνεια από κάθε ζημία, από τις καιρικές συνθήκες και την UV ακτινοβολία και ενισχύει σημαντικά την λάμψη.

Διαδικασία
1.    Βάλτε μία μικρή ποσότητα από το Boat Buddy Marine Surface Protector σ111ε ένα στεγνό πανί mutton και εφαρμόστε στην επιφάνεια του σκάφους, τρίβοντας με κυκλικές κινήσεις  και καλύπτοντας κάθε φορά ένα εμβαδό περίπου 1m2. Το γυάλισμα γίνεται ανώδυνο, έτσι δεν είναι πια πονεμένα τα χέρια και μύες, ούτε χρειάζεται να πρέπει να αφήσετε το προϊόν 1 ώρα και μετά να τρίψετε. Δεν θα αντιμετωπίσετε πια λευκά παχύρρευστα υπολείμματα. Απλώς εφαρμόστε το απαλά, απλώστε το ομοιόμορφα, αφήστε το για λίγα δευτερόλεπτα

2.    Αφήστε το  Protector να στεγνώσει γρήγορα και να έχει στεγνή αφή, και μετά γυαλίστε πολύ ελαφρά την περιοχή με ένα πανί με μικροϊνες, και θα έχετε ένα αποτέλεσμα υψηλής γυαλάδας χωρίς κόπο. Οι επιφάνειες τώρα πρέπει να είναι μαλακές σαν μετάξι. Περάστε τα δάχτυλά σας πάνω από την επιφάνεια για να νιώσετε την απαλότητα και το προστατευτικό φιλμ μου δημιουργήθηκε με την εφαρμογή του Boat Buddy Marine Surface Protector.
3.    Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία σε όλο το υπόλοιπο σκάφος, δουλεύοντας μικρές περιοχές την μία μετά την άλλη. Το Boat Buddy Marine Surface Protector μπορεί επίσης να εφαρμοστεί πάνω σε οποιαδήποτε εξαρτήματα από ανοξείδωτο χάλυβα τα οποία προηγουμένως έχουν καθαριστεί με το Boat Buddy Marine Surface Cleaner για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και επιπλέον προστασία  από τα στοιχεία της φύσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με την πάροδο του χρόνου η επιφάνεια του σκάφους σας δέχεται επίθεση με κάθε τρόπο: βρωμιά, ρύπανση ακόμη και το φως του ήλιου. Η UV ακτινοβολία του ήλιου μαζί με το θαλασσινό νερό και τις σκληρές χημικές ουσίες που υπάρχουν στο περιβάλλον μας επιτίθεται συνεχώς την καθαρή γυαλιστερή επιφάνεια του σκάφους σας. Δεδομένου ότι η επιφάνεια είναι ελαφρώς πορώδης, είναι σημαντικό να σφραγίζεται με ένα καλής ποιότητας σφραγιστικό όπως Boat Buddy Marine Surface Protector για να διασφαλιστεί ότι  οι βρωμιές δεν θα εισχωρούν στους πόρους
     

0 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟΥ

Στείλτε μας ένα μήνυμα εδώ