/ DIY Κατασκευές / DIY Κατασκευές από φελιζόλ: ενισχύστε τις με πολυεστέρα!

DIY Κατασκευές από φελιζόλ: ενισχύστε τις με πολυεστέρα!

Alfakem 18 Σεπτεμβρίου 2014 - 12:31 για DIY Κατασκευές, Καλούπια, Ρητίνες

Το φελιζόλ μπορεί είναι ένα φτηνό & εύχρηστο υλικό το οποίο χρησιμοποιείται σε κατασκευές Do It Yourself  (DIY) ¨σμιλεύοντάς” το με ένα μαχαίρι, όμως είναι και αρκετά ευαίσθητο και οι κατασκευές μπορεί να σπάσουν εύκολα…

Πώς όμως μπορούμε να ενισχύσουμε τις κατασκευές από φελιζόλ με τη χρήση πολυεστέρα??

Το φελιζόλ χρησιμοποιείται πολύ σε κατασκευές σκηνικών σε θέατρα, σε βιτρίνες, σε γλυπτά (άρματα στις απόκριες) αλλά και σαν ελαφρύ υλικό πυρήνα σε κατασκευές τύπου σάντουιτσ (πχ στο εσωτερικό σανίδων σερφ) μέχρι και σαν υλικό για να σχηματοποιήσουμε το πρωτότυπο μίας κατασκευής πριν φτιάξουμε το καλούπι.

Είναι γνωστό ότι το φελιζόλ (είτε διογκωμένη πολυστερίνη άσπρου χρώματος, είτε εξιλασμένη πολυστερίνη μπλε χρώματος) είναι πολύ ευαίσθητο απέναντι σε διαλύτες και οποιαδήποτε επαφή ασετόν ή πολυεστέρα ή άλλα χημικά, το λιώνει μέσα σε δευτερόλεπτα. Μέχρι πρόσφατα η μόνη λύση για να ενισχύσουμε μία τέτοια κατασκευή ήταν να χρησιμοποιήσουμε εποξικά αστάρια, εποξικούς στόκους και εποξικά χρώματα που δεν το αλλοίωναν…Όμως αυτή η λύση ήταν ακριβή και η χρήση πολλών διαφορετικών προϊόντων καθυστερούσε πολύ την διαδικασία!

Έξυπνη λύση: ο πολυεστέρας PO 109 TAC, έιναι ένας πολυεστέρας με ειδική σύνθεση που δεν λιώνει το φελιζόλ και κοστίζει τη μισή τιμή από ότι όλα τα προηγούμενα υλικά. Αρκεί να κάνουμε 2 στρώσεις με αυτόν τον πολυεστέρα πάνω στο φελιζόλ και το αποτέλεσμα θα είναι να σφραγίσει εντελώς ηεπιφάνεια του φελιζόλ και να μην επηρεάζεται από τίποτα. Κατά τη διάρκεια που εφαρμόζουμε τις 2 στρώσεις πολυεστέρα μπορούμε και να χρησιμοποιήσουμε ενισχυτικά υαλοϋφάσματα ώστε να ενδυναμώσουμε ακόμα παραπάνω την επιφάνεια της κατασκευής μας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από υαλοϋφάσματα ενίσχυσης που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Δείτε παρακάτω τα στάδια της κατασκευής μας

Μην ξεχνάτε να φοράτε προστατευτική μάσκα, γάντια και γυαλιά όταν χρησιμοποιείται χημικά προϊόντα!!

PO 109 TAC_2      PO 109 TAC_3

PO 109 TAC_6PO 109 TAC_8PO 109 TAC_7

0 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟΥ

Στείλτε μας ένα μήνυμα εδώ