/ Ναυτιλιακά χρώματα / Πολυεστερικό χρώμα – Gelcoat, που χρησιμοποιείται;

Πολυεστερικό χρώμα – Gelcoat, που χρησιμοποιείται;

Alfakem 19 Ιουνίου 2014 - 09:35 για Ναυτιλιακά χρώματα

Τα Πολυεστερικά Χρώματα (Gel Coats) είναι ειδικά χρώματα 2 συστατικών τα οποία ενδείκνυνται για την βαφή αντικειμένων που είναι κατασκευασμένα από (πολυεστερικές κτλ) ρητίνες. Τα Gelcoats δεν προορίζονται για να βάφουν άλλες επιφάνειες όπως ξύλο, μέταλλο, τοίχο, τσιμέντο κτλ, καθώς είναι σχεδιασμένα ώστε να έχουν την βέλτιστη πρόσφυση μόνο πάνω σε πολυεστερικές επιφάνειες.
Τα Gel-coats μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για βαφή μέσα στο καλούπι ώστε το αντικείμενο να ξεκαλουπωθεί βαμμένο είτε για εξωτερική βαφή σε ήδη ξεκαλουπωμένα αντικείμενα αρκεί να προστεθεί μέσα στο Gel-coat παραφίνη (αναλογία 4% κατά βάρος) που σφραγίζει την επιφάνεια.
Τα Gel-coats μπορεί να είναι άχρωμα (διάφανα) ή χρωματισμένα(όλες οι αποχρώσεις οι RAL). Ωστόσο τελικός χρήστης μπορεί δημιουργήσει οποιαδήποτε απόχρωση επιθυμεί προσθέτοντας πολυεστερικές πάστες (χρωστικές).
Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες Gel-coat αναλόγως τι ιδιότητες θέλουμε να έχει το τελικό αντικείμενο  πχ ορθοφθαλικά, ισοφθαλικά, ισοφθαλικά NPG, βινυλεστερικά, βραδύκαυστα Gel-coat, εποξικά τροποιημένα Gelcoat κτλ.
Τα περισσότερα Gel-coat κυκλοφορούν σε εκδόσεις είτε για βαφή με ρολό/πινέλο είτε για βαφή με πιστόλι ψεκασμού.
Το Gelcoat είναι ένα προϊόν που δίνει πολύ σκληρό και ανθεκτικό αποτέλεσμα με διάρκεια σε βάθος χρόνου για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται σε τόσο μεγάλη πληθώρα προϊόντων διεθνώς. Εκτός από τα σκάφη αναψυχής, από πολύ μικρά έως πολύ μεγάλα σκάφη, που είναι βαμμένα με Gelcoat, το πολυεστερικό χρώμα χρησιμοποιείται για βαφή πολυεστερικών τμημάτων αυτοκινήτων, τρένων, λεωφορείων, για σανίδες του surf, για νεροτσουλήθρες, πισίνες, παιχνίδια, αθλητικό εξοπλισμό, αστικό εξοπλισμό κτλ.
Σε εμάς υπάρχουν πάντα πολλές διαθέσιμες αποχρώσεις Gelcoat σε συσκευασίες που ξεκινούν από 1κιλό ενώ ταυτόχρονα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε και πιο εξειδικευμένες παραγγελίες αναλόγως ζήτησης.

surfing2            gelcoats3

0 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟΥ

Στείλτε μας ένα μήνυμα εδώ